CFEF

Sinds 1999 fungeert Centre de Formation des Enseignants de l’Ecole Fondamentale (CFEF) als onderdeel van de sectie Pedagogische Wetenschappen van de Université Notre Dame d’Haïti en biedt het een driejarige cyclus aan voor de vorming van de leerkrachten voor de lagere school (Ecole Fondamentale). De school reikt het officiële Haïtiaanse Staatsdiploma uit.

In 2010 vernietigde de aardbeving de school volledig. Sindsdien krijgen de studenten onderwijs in de voorlopige hangars van UNICEF.

Ondertussen werkt de nieuwe directie van de school aan een grondige heroriëntering van het pedagogisch programma. Naast de algemene vorming van de leerkrachten Lager Onderwijs zullen er ook specifieke bijscholingen en programma’s aangeboden worden die gericht zijn op de verbetering van de pedagogische technieken in het algemeen en voor specifieke doelgroepen in het bijzonder. Dergelijk aanbod zal uniek zijn in het Haïtiaanse onderwijsaanbod.

De site paalt aan die van l’Ecole Elie Dubois, de eerste vestiging van de Belgische Dochters van Maria-Paridaens in Haïti (1913).

Een plan voor de heropbouw van CFEF ligt voor. De idee om dit te kunnen realiseren binnen een één gemaakte campus, samen met l’Ecole Elie Dubois, is een mooie droom...

Gerelateerde projecten

© 2020 Fidema vzw — BE 0832.026.804